Rondje Swolle Extra: Lana Wolf

“Dit is mijn droom”

Door Peter de Jong

Van teamplayer naar soliste. Zangeres Lana Wolf weet precies wat ze wil. Haar nieuwe single is getiteld Letting Go en gaat deze week in de verkoop. Dat betekent downloaden via de officiële kanalen. Het promotietraject om de single bij het grote publiek bekend te maken doet ze heel gewoon in haar uppie. Zoals bij radio 538. “Ik ben Lana Wolf en kom mijn eigen plaat promoten. Men vond dat wel stoer. Ik mocht binnenkomen.”

Bekend in de scène, relatief minder bekend bij het grote publiek. Kijk je naar de feiten dan is haar staat van dienst indrukwekkend. Met dank aan de vele theatershows (Those were the days, tribute to the Bee Gees ea.) en optredens met (in)ternationale artiesten als The London Beat, Rene Froger en Jocelyn Brown. Op tienjarige leeftijd begon het stemmetje thuis te knallen. Thuis betekent in Wezep, onder de muzikale rook van Zwolle. Een zangcarrière kon niet uitblijven. Inmiddels op 32-jarige leeftijd gelouterd met een koffer vol ervaringen blijft ze wel gewoon nuchter. “Ik had een droom, dat is dit maar mijn zoontje van drie blijft nummer een.” Het verhaal van Lana Wolf is het verhaal van hard werken en knokken voor een plekje op het podium. Zonder poespas, want “ik wil wel benaderbaar blijven. Dus geen extreme eisen of dikke riders. Daar is Nederland te klein voor”, zegt ze met veel overtuiging.

Haar stem is veelzijdig en leent zich voor divers repertoire. Ze zong bij de Zwolse Muziekfabriek en groeide muzikaal op tussen sterren van de musical, het theater en aansprekende solisten. Dat leidde snel tot een platencontract en zelfs noteringen in meerdere Nederlandstalige hitlijsten. Maar zingen, dat deed ze altijd samen. Tot het moment daar was dat ze besloot om als solist alles zelf te gaan doen. “Niet de meest makkelijke weg maar wel de weg van mijn gevoel. Letting Go is mijn product. Mijn droom. Helemaal zelf gedaan. Uiteraard met de beste musici.” De single (ook te koop bij Plato) heeft sterke autobiografische invloeden. Zoals de bijbehorende clip laat zien. “Misschien wel het verhaal van veel artiesten. Hard werken om dat ene doel te bereiken. Als solist voel ik mij aan het begin van een nieuwe carrière. Momenten van eenzaamheid op hotelkamers. Zeg maar de romantiek van alleen zijn. Met in mijn achtergrond hopen op erkenning en waardering van het publiek. Dit kost veel geld. Maar ik wil iets moois laten zien waar ik trots op kan zijn. Of ik uiteindelijk die investering terugverdien, zal mij worst zijn. Dit ben ik en dit is mijn stijl. Mijn New Yorkse producer Camus Celli, bekend van Tina Turner, Chaka Khan en andere grote artiesten, vindt dat ik een internationale stijl heb. Het klinkt on -Europees zegt hij. Met Camus heb ik de chemie waardoor er in de samenwerking direct een klik was. In twee woorden snappen wij elkaar. Ook dat maakt het verschil waarom ik de single en straks mijn album niet in eigen land kon maken”

Aan de clip zit zowaar een Zwols tintje. De opnames zijn op de verhalenboot en bij hotel Fidder gemaakt. Volgens Lana trof zij op de locaties de juiste sfeer van intiem, klein, warm en beheersbaar. Inmiddels wordt de videoclip bij de zenders TMF en MTV al uitgezonden. Komende maand gaat Lana wederom naar New York waar zij met Camus het album gaat voltooien. Aansluitend komt de bekende New Yorkse producer samen met Lana naar Nederland. Vanaf begin 2009 is Lana solist in de theaterproductie ‘Rockopera in Concert’ met het Orkest Koninklijke Landmacht.

rondje swolle - Lana Wolf

Lees ook  Wedding George Baker

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.