CONCERT OP HET WATER VOOR CARRÉ MET HET METROPOLE ORKEST

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei organiseerde, ter afsluiting van de Nationale Viering van de Bevrijding, een concert in de Amstel voor Koninklijk Theater Carré.

De 62ste Bevrijdingsdag is zaterdagavond volgens traditie afgesloten met het concert op de Amstel in Amsterdam. Koningin Beatrix en premier Jan Peter Balkenende woonden het openluchtconcert bij op het drijvende podium tegenover theater Carré. Duizenden mensen stonden langs de kades en zaten in bootjes, om naar de muziek te luisteren.

Het concert werd dit jaar verzorgd door het Metropole Orkest onder leiding van chef dirigent Vince Mendoza. Hind en Izaline Calister traden op als gastsolisten, waarvan Sandra Dorland en ik de backing vocals verzorgden.

Het concert, dat de NOS live uitzond, eindigde om 22.15 uur met het lied ‘We’ll meet again’. (Dit nummer zong de Britse zangeres Vera Lynn in de Tweede Wereldoorlog in Amerika bij het afscheid van de geallieerde soldaten, die naar Europa vertrokken, om de bezette gebieden te bevrijden.)

Lana, Sandra Dorland, Hind tijdens het 5 mei concert op de Amstel met het Metropole orkest en Hind

Lana, Sandra Dorland, Hind tijdens het 5 mei concert op de Amstel met het Metropole orkest en Hind

 

De koningin voer, samen met premier Balkenende, op de muziek van dit nummer in een rondvaartboot door de gracht weg. Het publiek aan de kant en in de omliggende bootjes zong uit volle borst mee.
Beelden:
Vrijheid – Izaline Calister,Hind en Metropole Orkest
Ashamed – Hind en Metropole Orkest.

Lees ook  Vinyl in de Trouw

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.