OPNAMES IN NEW YORK

Inmiddels ken ik NY op mijn duimpje -wat het leven hier een stuk makkelijker maakt- en zit ik nu zelf ook al met de NY Times en een plastic bak koffie in de metro. Na een week heb ik me goed aangepast aan het New Yorkse leven! Slecht eten, hey houway’udoin?, maar vooral hard werken!

Ik heb een appartement in Brooklyn, wat echt honderd keer beter is dan een hotelkamer….behalve de kakkerlakken dan…maar dat schijnt heel normaal te zijn hier. Na een aantal pogingen om ’the basterds’ te pakken te krijgen en met kokend water aan de gang ben geweest om ze uit te roeien, kwam ik erachter dat ik maar beter gewoon vrienden met ze kon worden, want hé: “If you can’t beat them, join them!” …and so I did…so much for stardom! Hahaha

Iedere ochtend wandel ik naar de studio (behalve als het regent). Dat is een kleine 40 minuten wandelen, althans zo begon het, maar iedere dag kom ik dezelfde mensen tegen op straat en maak ik een praatje met de mensen die op kratten voor hun winkels zitten en op de bankjes in het park. Vanochtend heb ik dan ook een uur en een kwartier over mijn wandeling gedaan! Ondertussen doe ik de Starbucks aan en als ik dan eindelijk bij de studio aankom (wat in het stadsdeel ‘Dumbo’ ligt), is de lift altijd kapot! Iedere ochtend is daar iemand om de lift te maken, maar de lift doet het nooit! Dus daar gaan we dan weer zes etages trap lopen. Mijn zorgen om te veel aan te komen blijken totaal ongegrond!

Marc Slutsky (Drums) en Lana @ Crushproof Studio, New York

Marc Slutsky (Drums) en Lana @ Crushproof Studio, New York

Eenmaal in de studio, refill ik mijn coffee, dan een beetje inzingen…en aan het werk.
Verschillende muzikanten zijn langs gekomen om de stukken in te spelen. Verschillende drummers voor verschillende songs, want de een grooved volgens Camus net iets lekkerder in dit nummer dan de ander! Zo is o.a. Marc Slutsky (Goo Goo Dolls en Gavin DeGraw) komen inspelen.

Soms maken we dagen van zo’n twaalf uur musiceren; nou dan komen de noten letterlijk je oren uit! Maar een ding is zeker; het wordt super VET!!

Kroeg van Gavin DeGraw

Kroeg van Gavin DeGraw

Gisteravond ben ik met Camus naar de kroeg van Gavin DeGraw geweest op Houston in Soho. Iedere avond speelt daar een band, ook acts als Norah Jones en af een toe speelt Gavin daar zelf nog.  Nu was het de beurt aan een act van Camus, de drummer van ’the Roots’ en een waanzinnige bluegrass band met de naam ‘Yarn’.

Deze muzikanten spelen 4 sets voor $50! Ongelofelijk, dan heb je echt de top van NY aan het werk! Dus om geld te verdienen als muzikant, hoef je niet naar NY te verhuizen!

Dit weekend ben ik vrij en ga maandag mijn laatste stuk opnemen en eigenlijk ben ik voor nu dan al weer klaar. Vanavond met wat mensen iets drinken en dan zit de trip er al weer bijna op! Als het goed is ben ik vrijdag weer in het land.
X Lana

Lees ook  Trouw: 'Nederlandse maakt cd met Amerikaanse topproducer'

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.