Een nieuw album? Fireflies in Nashville.

Fireflies in Nashville - country music

Eén van mijn favoriete liedjes is ‘Another Time or Place’. Toen ik dit nummer schreef, had ik een andere wereld in gedachten: Een andere dimensie waarin die ene liefde, dat leven, misschien wel kon bestaan.

Juni 2016 werd ‘Fireflies in Nashville’ opgenomen in ‘Studio 19 (Now at The Soundkitchen)’, Nashville. Een fantastische studio!
In The Soundkitchen zijn albums opgenomen van Bruce Springsteen, Taylor Swift, Keith Urban, Brad Paisley, Carrie Underwood, Rascal Flatts, Dolly Parton e.v.a.

De dag dat we ‘Another Time or Place’ opnamen, eindigde ik met de tekst “…and dance with fireflies”. Op dat moment trok er een storm, helemaal vanuit Texas, over Nashville. De stroom viel uit in de studio, maar ook buiten. Toen ik naar buiten, de warme avond inliep, zag ik opeens overal vuurvliegjes oplichten. Het was een magisch schouwspel. Op het moment dat ik bewonderde, hoe de mannelijke vuurvliegjes hun best deden, de vrouwtjes te lokken met hun lichtje, kreeg ik een appje van een vriendin -zij wist niet, dat ik juist nu met dit liedje bezig was geweest-:”Lana, there are fireflies everywhere!”. Een kippenvel moment. Toen ik hier later aan terug dacht, wist ik het! Mijn album heet: Fireflies in Nashville.

De eerste single van het album is Love Being a 70’s Child:

De tweede single van het album is Ball and Chain:

Een nieuw album?

Na mijn eerdere albums ‘Something About Lana’ en ‘Nashville’, dacht ik: “Zo, klaar! De bucket list weer korter.”. Totdat Alan Glass mij uitnodigde naar London te komen, om te gaan schrijven. Alan is de broer van Preston Glass en zij hebben gewerkt met artiesten als Aretha Franklin, Earth, Wind & Fire, Amy Winehouse, Whitney Houston, George Benson, The Temptations, Kenny G en Deniece Williams. Alan heb ik leren kennen via het inzingen van demo’s, dat ik soms doe voor Amerikaanse artiesten.

Augustus 2016 was Lana in Studio 6 in Jackson om te praten over haar laatste twee Nashville albums:

 

Alan Glass

Alan Glass

April 2015 begonnen we in London aan een nieuw album. Nu met eigen werk.

Eén van de schrijfsessies in Londen. Hier met James Sayer en Lee Ann Roberts -Love Being a 70’s Child:

Meegeschreven aan het album, hebben Alan Glass, Lee Ann Roberts, Mick Lee, James Sayer en Rebecca Gregory.
Het mixen is gedaan door Yannic Fonderie, Brussel.

Fireflies in Nashville werd 1 juni 2017 uitgebracht. De eerste single is Love Being a 70’s Child en kwam 20 mei uit.

Hier zie je hoe een aantal opnames in de studio in Nashville, tot stand kwamen. Een compilatie:

 

Juni 2017, keerde Lana terug naar Nashville en Jackson voor een interview en opname:

Lees ook  Show in Belgium with BZN

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.