Wezepse zangeres Lana Wolf, de nieuwe Ilse DeLange?

WEZEP – Ze is misschien wel de Ilse DeLange van de Veluwe: country-zangeres Lana Wolf (39) uit Wezep is met haar album Nashville genomineerd voor de Dutch Country Music Association Award.

‘Voor dit album ben ik naar Nashville gegaan, het hart van de countrymuziek. Ik wilde een album maken om trots op te zijn’, zegt de zangeres. Lana heeft dus reden om trots te zijn, nu haar album kans maakt op een award.

Tussen de grootheden

Toch denkt Lana niet dat ze zal winnen, want ze strijdt tegen een geduchte concurrent. ‘Ik ben samen met Ilse DeLange en de Common Linnets genomineerd en ik moet eerlijk zeggen dat ik hun plaat zelf helemaal grijs heb gedraaid. Ik vind het een hele eer om naast hen genoemd te worden!’
De Wezepse zangeres tekende al in 1997 haar eerste platencontract en is dus geen onbekende in de countrywereld. ‘Zo lang als ik me kan herinneren, wilde ik zangeres worden. En toen zag ik Linda Ronstadt op televisie in de eighties tour, een jaar of 4 was ik toen, en ik dacht: dat wil ik ook! Dat is er nooit meer uitgegaan.’

Country-top in Nashville

Na haar eerst album ‘Something about Lana’ zakte haar muziekcarrière een beetje in. ‘Ik was klaar met de commerciële wereld van de muziek.’ Tot ze op een gegeven moment besloot haar droom nog één keer achter na te jagen. Ze ging naar Nashville. ‘Daar mocht ik met de top van de country werken. Heel gaaf.’ De opnames waren voor Lana een bijzondere ervaring: ‘Toen ik daar was viel alles op z’n plek. De violist begon te spelen en ik begon spontaan te huilen, want dat raakte me zo diep in mijn hart.’

Beroemd? Niet belangrijk

En nu, een jaar later, zit Lana ook niet stil. ‘In november ga ik naar Engeland om daar aan een nieuw album te werken. In Nashville heb ik mijn passie hervonden. En wat is er nu mooier dan opnieuw touren met de muziek waar ik intens van houd? En of ik dan heel beroemd ben, dat interesseert me eigenlijk niet zo veel.’

http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2101095/Wezepse-zangeres-Lana-Wolf-de-nieuwe-Ilse-DeLange

RTV Gelderland

Lees ook  Lana Wolf heeft 'bulk aan talent' zegt Frits Spits.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.