Mooier op Vinyl – RTV Oost

Mooier op Vinyl

vrijdag 6 november 2015 | 18:36

Het kraakt en volgens muziekliefhebbers is het de mooiste manier om muziek te luisteren. Op vinyl. “Het klinkt echt anders”, weet zangeres Lana Wolf. “Het heeft een bepaalde geur. En je moet een handeling plegen; de naald er netjes op zetten. Je moet echt iets doen om muziek te luisteren, dat maakt het speciaal.”

RTV Oost organiseert deze week: “De week van het vinyl.” Presentator Marcel Spijkerman: “Overal kwamen de platen uit alle hoeken van de provincie. Je merkt echt dat het leeft onder mensen.” Samen met platenbaas Bert Bosman uit Deventer draaide Marcel Spijkerman in De Leeren Laampe in Raalte. “Ja, dat ging vroeger nog met die kleine lp’s. Mijn hele zolder staat er vol mee.”

Trend
Bart Haselbekke uit Geesteren speelt met zijn muziekwinkel in op de trend. “Ik verkoop alleen maar vinyl. Het begon met piratenplaatjes, echt Nederlandstalig. Maar nu zijn er zoveel artiesten die ook nú hun platen op vinyl uitbrengen. Dus ik verkoop ook Kensington en bands van nu.”

Lana Wolf, die genomineerd is om beste countryzangers van Nederland te worden, heeft haar nieuwste album op vinyl uitgebracht. “Het is toch écht mooier.”

bron: http://www.rtvoost.nl/verhalen/default.aspx?nid=230421&cat=889

Lees ook  Ball and Chain - iTunes Single Top 100: 7

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.