NEW YORK, HERE I AM…AGAIN!

Lana Wolf, Times Square, New York

Times Square, New York

Zittend op mijn Hotelkamer in New York, bedenk ik me hoe ik in deze situatie beland ben..Hoeveel geluk kun je hebben in je leven, of is het toch waar dat je geluk af moet dwingen en je je eigen kansen creƫert? Toch dat laatste en een klein beetje geluk.

Ik vind het helemaal geweldig dat ik nu in NY zit, maar daar zijn al wel twintig jaar van hard werken aan vooraf gegaan. Afwijzing na afwijzing in de eerste jaren. Uiteindelijk kreeg ik wel een paar singles, waarvan de eerste de tipparades bereikte en de Radio 2 A-schijf was, maar mijzelf terugziend op TV in Koffietijd, deed mij beseffen, dat ik mijn eigen stijl nog niet gevonden had. Ik besloot toen het hele platengebeuren maar even in de ijskast te zetten.

Zo rond twaalf uur is het dan zover. Vanuit mijn hotel in Wall Street pak ik een taxi naar Brooklyn. Vanaf de Brooklyn Bridge zie ik de studio al liggen…ik ben nuchter, maar het begint toch te kriebelen. Lana Wolf uit Wezep werkt met de top van New York….echt te grappig voor woorden! Wie maakt dit nou mee, realiseer ik me ineens….

In de studio staat een vriendelijk lachende Camus Celli me al op te wachten. Ik krijg ‘a big hug’ en hij is duidelijk blij mij weer te zien. Alle spanningen zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik was misschien een beetje vergeten, hoe super cool en aardig hij is.

Times Square, New York

Times Square, New York

Nu een kleine 10 jaar nadat ik heb besloten om te stoppen met platen maken, werk ik gewoon met Camus Celli, de top van New York.. and man he’s for real! Als ik vraag met wij hij pas nog heeft gewerkt, opent hij een map met foto’s met allemaal Amerikaanse sterren en grapt: “I have to make a picture of you too, you should be in here.” Ik kon natuurlijk niet achter blijven en opende mijn MacBook en showde hem de foto’s met Frans Bauer…
Na lekker bijgekletst te hebben, startten we de opnames van de tweede single en Camus werd steeds enthousiaster naarmate de opnames vorderden. Na een paar uur stonden alle vocals erop. Het is fijn om echt geproduceerd te worden en met name voor wat betreft de taal. Met regelmaat schalmde door mijn koptelefoon: “Don’t give me so much accent!”. Ook als vocal coach heb ik nog nooit zo’n klik gehad. Hij weet echt het beste in me naar boven te halen.

Deze 2de single wordt wederom super cool. Dit is mijn stijl. Hopelijk denken jullie er ook zo over straks. Ik ben heel erg benieuwd. De planning is namelijk om een album af te ronden en Camus heeft al toegezegd dit te willen produceren. Na de release van de singles komt Camus naar Nederland om samen met mij een aantal interviews te doen en het album te bespreken. Gelukkig zijn we inmiddels vrienden geworden, wat het allemaal veel makkelijker en leuker maakt om muzikale dingen en toekomstplannen te maken!
Als ik ’s avonds in de taxi terug word gereden naar mijn hotel, kijk ik naar de fonkelende lichtjes en de skyline van Manhattan. Even vraag ik me af…ben ik een dromer, of ben ik nu echt mijn meisjesdroom aan het waarmaken?

X Lana

Lana Opnames in New York, 2008

Lana
Opnames in New York, 2008

 

Lees ook  Mooie muzikale start in Orpheus

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.