Nederlandse Lana Wolf leeft Amerikaanse country droom met nieuw album

PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
Country

 

Nederlandse Lana Wolf leeft Amerikaanse country droom met nieuw album

De Nederlandse zangeres Lana Wolf (41) ziet met haar derde album ‘Fireflies in Nashville’ haar Amerikaanse country droom in vervulling gaan. De eerste single ‘Love Being a 70’s Child’ werd in delen van de USA al met groot enthousiasme ontvangen en in Nederland behaalde de track eerder dit jaar al een Top 10-notering in de iTunes Top 100. De tweede single ‘Ball and Chain’ verschijnt op 4 augustus.

De nieuwe countryrock-single ‘Ball and Chain’ schreef Lana samen met Alan Glass, die eerder werkte met artiesten als Aretha Franklin, Amy Winehouse en Whitney Houston. “Ik zing af en toe demo’s in voor Amerikaanse artiesten en zo kwam ik in contact met Alan. Hij nodigde mij uit om naar Londen te komen om te gaan schrijven en dat was de basis voor dit laatste album“, aldus Lana.

Lana stopte al haar spaargeld in haar nieuwe album, dat door de Nederlandse recensenten al vergeleken wordt met Lady Antebellum. Ze vertrok naar Nashville, de hoofdstad van de Country Music, om haar droom te realiseren. Inmiddels is ‘Fireflies in Nashville’ een feit en heeft zij airplay op zowel radio als TV in onder andere Nashville en Jackson, Tennessee en California. “Ik was onlangs weer een aantal weken in Nashville en Jackson voor wat radio en tv-optredens en in Jackson werd ik zelfs al herkend op straat.“, vertelt ze enthousiast. “Blijkt mijn clip van mijn eerste single vaak gedraaid te worden daar op TV, hoe leuk is dat. Ook heb ik in Nashville een backstage tour gedaan bij The Grand Ole Opry, het grootste en bekendste country music podium van de wereld. Daar ooit zelf nog een keer optreden staat bovenaan mijn bucketlist.

The American Country Legends
Dat country music volledig in haar bloed zit, bewijst ook het succes van de door Lana ge├»nitieerde en geproduceerde countryshow ‘The American Country Legends’. Twee jaar geleden startte zij deze show in eigen beheer en maakt zelf ook deel uit van de show. Voor seizoen 2017/2018 zijn er 27 shows geboekt in Nederland en Belgi├ź en zelfs daar uitverkocht.

 

bron: https://www.mpodia.nl/muzieknieuws/persberichten/nederlandse-lana-wolf-leeft-amerikaanse-country-droom-met-nieuw-album/

Lees ook  Sweet Music Man (blog cintroenvlinder)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.