Maxazine CD-recensie ‘Nashville’

cd_recensie_lana_wolf

CD RECENSIE

Lana Wolf – Nashville

NORMAN VAN DEN WILDENBERG on 25 NOVEMBER 2014

Er is een lange periode geweest waarin je bijna niet kon uitkomen dat je van countrymuziek hield. Slechts een handjevol stille mannetjes op middelbare leeftijd zou hun hand op steken op de vraag wie er thuis graag naar country luisterde. Nederlandse country-artiesten als Ben Steneker en Ramblin’ Eddy Veldkamp hadden in de Verenigde Staten vele malen meer succes dan in eigen land en het leek er lange tijd op dat de country in ons land nooit zou doorbreken. Tot Ilse DeLange in 1998 doorbrak met ‘World of Hurt’; Country werd plotsklap hip!

Terwijl ze als achtergrondzangeres van onder anderen Gerard Cox, Anita Meyer en Frans Bauer al redelijk naam maakte in het artiestenwereldje, leek het er een tijdje op dat Lana Wolf een carrière als radio-DJ tegemoet ging. Wolf kreeg uiteindelijk een eigen radioprogramma en haar ‘Uur van de Wolf’ gebruikt de schone Wezepse om haar voorkeur voor countrymuziek een landelijke kans te geven. Maar niet alleen op de radio staat zij achter de microfoon, ook inmiddels op haar tweede solo-album, ‘Nashville’, laat Lana haar vrouwlijke charmes de vrije loop.

De opvolger van ‘Something about Lana’ uit 2010 ligt inmiddels in de schappen en het is een klein beetje vreemd te noemen dat het album nog niet echt is opgepikt door de grotere radiostations. Met dagelijks nummers van Ilse, Waylon en The Common Linnets op zo ongeveer ieder radiostation, zou een track van ‘Nashville’ juist een enorme verlichting zijn. Niet dat nummers van voorgenoemden vervelen, maar wellicht meer omdat Lana Wolf een duidelijker stempel op de countrymuziek drukt dan die paar artiesten die hun countrystijl wat meer mixen met gewone pop.

‘Nashville’ is volledig opgenomen in Nashville en zeker nummers als ‘Who do you think you are’ en ‘If I had a boat’ zouden niet misstaan in de dagelijkse programmering van de publieke Nederlandse radio. Is Nederland nog niet klaar voor eerlijke country? Het lijkt er op, maar voor hen die er wel klaar voor zijn, is ‘Nashville’ een sterke opvolger op ‘Something about Lana’. ‘Nashville’ is voor countryliefhebbers een must,m aar ook voor liefhebbers van eerlijke muziek. (7/10) (JL Records)

 

bron: http://www.maxazine.nl/2014/11/25/lana-wolf-nashville/

Lees ook  Radio 2: Simone's Songlines

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.