Rock, Westcoast, Americanmuziek theatershow
Het Uur van de Wolf
Het Uur van de Wolf

Meisjes van 60

theaterconcert

Nog steeds ruik, voel en hoor ik de jaren ’70 en ’80, als ik ergens de klanken hoor van de ‘Meisjes van 60’.

Terwijl ik de kinderen buiten hoorde spelen, zonderde ik mij af, op mijn slaapkamertje, om als meisje van een jaar of acht, te luisteren naar de fenomenaal goede zangeressen uit die tijd. Tot op de dag van vandaag, staat de tijd stil, als ik deze, inmiddels meisjes van 60+, hoor zingen. In mijn hoofd zijn ze geen dag ouder geworden.

In deze Corona- aangepaste show van ruim 75 minuten, kun je voor heel even, al je zorgen vergeten en neem ik je mee, naar mijn slaapkamer met het oranje pick-upje.

Het Uur van de Wolf - Meisjes van 60
Wat kun je verwachten? Dusty Springfield, Janis Joplin, Barbra Streisand, Bonnie Raitt, Chi Coltrane, Carole King, Linda Ronstadt, Gladys Knight, Melissa Etheridge is een kleine greep uit deze onuitputtelijke collectie van zangeressen.

Samen met de fantastische band, beloven wij je een onvergetelijke ‘feel good’ show, met gegarandeerd een trip down memory lane, in een modern jasje.

…Inspiratie

Boekingen
Lana Wolf – 06-12203237, info@lanawolf.nl

Theater: ProActs.nl – 06-54237234, info@proacts.nl

Meisjes van 60 – Pop, Rock, Americana, Westcoast, Soul, Blues Theaterconcert

de meisjes van 60

Impressie

Eerste optreden van het theaterseizoen 2020
Meisjes van 60

Fragment try-out

“Wat een heerlijke avond, weer eens echt genieten van live muziek “Meisjes van 60”. Lana Wolf wat zong je de sterren weer van de hemel, prachtig!!” – Hetty Jansma

Love this💕 het was gewéldig – Betty Wolff

Wat een geweldige avond!! Lana Wolf & band, jullie waren top! Het Uur van de Wolf – Meisjes van 60, een mooi intiem theaterconcert tussen de appelkistjes! 🎶👍🏻 – Ellen Jannink

What The World Needs Now
Meisjes van 60

Fragment try-out

Was een super avond! Wat een band, wat een stem, wat een sfeer❣️In één woord: ge-wel-dig!! 👌🏼 Daar word je weer blij van 😃. – Willy Koerhuis

Het was indrukwekkend goed gisteravond! Dank aan jou en je band. – Martijn Westerink

“Het was een geweldige show en een hele mooie, gezellige sfeervolle avond 🥰”. – Andre Baur

Hoogste tijd voor een eerbetoon aan
topzangeressen van 60 en ouder

Compilatie

Het Uur van de Wolf
I Can’t Make You Love Me
Bonnie Raitt
Het Uur van de Wolf
Rob Stenders noemt Lana Wolf,
De Nederlandse Linda Ronstadt.

Een interview bij Stenders Platenbonanza op Radio NPO 2

Meisjes van 60 – Pop, Rock, Americana, Westcoast, Soul, Blues Theaterconcert

Het Uur van de Wolf

De Band

Het Uur van de Wolf
Lana Wolf

Vocals & Gitaar

Will Nuruwe

Bas & Vocals

Remco van der Sluis

Drums

Henk Olydam

Toetsen/Hammond

Daniël Mouthaan

Gitaar & Vocals

Het Uur van de Wolf - Linda Ronstadt & Friends
HET UUR VAN DE WOLF

…is een uitdrukking, die het moment aangeeft, waarop de nacht in de ochtendschemer overgaat. Het tijdstip waarop de grens tussen waan en werkelijkheid vervaagt en langzaam oplost. Een moment, waarop van alles mogelijk is.

Vanaf 2011 is het een radioprogramma van Lana Wolf, met 70’s, Americana, Westcoast, Americana, Singer-songwriter en Rock. Sinds 2015, zijn het ook haar theaterproducties ‘The American Country Legends’, ‘Linda Ronstadt & Friends’ en ‘Meisjes van 60’.

Bekijk de speellijst

meisjes van 60 theatershow

Speellijst / Agenda

Het Uur van de Wolf

Meisjes van 60
Geen optredens gepland. Zie: www.LindaRonstadt.nl

Bekijk recensies en nieuws over ‘Het Uur van de Wolf’: Recensies / Blog

Inspiratie

Love Being a 70’s Child

Lana Wolf

‘Love Being a 70’s Child’… is het liedje, dat ik een paar jaar geleden schreef, om mijn liefde voor de muziek uit de jaren 60 en 70, te uiten en te bejubelen.

Om iets van mijn euforische en kinderlijk enthousiasme te snappen over deze muziekperiode (en de uitlopers van de jaren 70), moet ik je meenemen naar mijn slaapkamer, in het kleine dorp waar ik opgroeide.

School was niet mijn favoriete bezigheid. Iedere dag zodra de bel luidde, rende ik zo hard ik kon terug naar huis, om vervolgens na een groot glas Ranja, naar boven te stuiven. Daar stond mijn kleine oranje platenspelertje op mij te wachten. Het krakerige op gang komen van de toeren en de ietwat muffige lucht van mijn moeders single-bak, brachten mij binnen een minuut in hogere sferen.

Mijn moeder, een fervent single-verzamelaar, had voor mijn geboorte (1975), dozen vol met singles gespaard. Van de ene hield ik iets meer, dan van de andere… Zo konden The Shoes mij niet bekoren, maar vond ik ‘She Likes Weeds’ van Tee Set een hoogstandje voor die tijd. Zo had ik twee bakken gemaakt. Één met de ‘Chirpy chirpy cheep cheeps’ soort platen en één bak, met wat volgens mij de goede platen waren!

Ik had echter een probleem… in 1975, na mijn geboorte, hield het ineens op… Dus moest ik zelf op zoek met de weinige middelen, die we in die tijd hadden. Mijn spaarpot ging ondersteboven en met 8 gulden op zak, fietste ik naar de plaatselijke platenboer, om daar mijn eerste singletje ‘Purple Rain’ van Prince te kopen. Nú hoor ik vooral veel galm en delay, maar voor toen kon ik huilen van de schoonheid, die dit liedje bevatte.

Ik hoor je al denken: “Lana, wat heeft dit te maken met de jaren 70?” Nou, daar voor moet ik weer even terug! Iedere vezel in mijn lijf heeft altijd al om muziek, als voedingsbron geschreeuwd. En zeker als kind ben je ontvankelijk voor alles wat er op je afkomt. Zo hadden mijn ouders op een dag Linda Ronstadt op staan (1980 uitgezonden door HBO), ik was nog geen 5 jaar oud, maar deze stem greep me.

Met haar engelachtige klanken van het nummer ‘Faithless Love’, wist ik zeker, dat dit het allermooiste was, dat ik ooit had gehoord in mijn leven. Zij is de reden dat ik zangeres ben geworden. Niet alleen werd ik gegrepen door Linda, maar ook door haar muzikanten. Op piano zat bijvoorbeeld Billy Payne. Hiervan zou ik later ontdekken dat hij in een bandje speelde genaamd Little Feat. Met als frontman, de veel te vroeg overleden, Lowell George.

Vroeger was het veel moeilijker dan nu, om achter informatie te komen, of laat staan te koppelen. Dat deed ik door op een vrije dag, over rommelmarkten te lopen en de platenbakken door te schuimen. Later was ik ook vaak te vinden in de platenzaak van Rens Pols en de Free Recordshop in Zwolle. Iedere muzikant, arrangeur, producer, tot aan de fotograaf toe, op de albumhoes werd nageplozen en opgeslagen op mijn harde schijf. Later zou ik bij mijn radioprogramma ‘Het Uur van de Wolf’, nog heel veel plezier hebben van al deze parate kennis.

Eigenlijk kwam ik door Linda Ronstadt terecht bij haar vriendenclubje: Bonnie Raitt, Joni Mitchell, The Eagles (die begonnen als haar begeleidingsband), James Taylor, The Flying Burrito Brothers, The Byrds, Neil Young, Dolly, Emmylou en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik weet nog goed dat ik de plaat ‘Linda Ronstadt – Don’t Cry Now’ had gekocht (nog steeds mijn favoriete Linda album). Het was een warme nazomermiddag, ik zette de plaat op, hard genoeg zodat ik het buiten kon horen, ging op de grond tegen de muur van het huis zitten en keek naar boven. Er kwam een vliegtuig over, ik dagdroomde dat ik op een dag naar Amerika zou gaan, om daar muziek te maken met al deze waanzinnige muzikanten…

Op de achtergrond zong Linda: ‘I Can Almost See It’. Waar ik ook ga, ook als het soms moeilijk is in de muziekindustrie, altijd is dit liedje bij me, als een soort mantra… Toen ik jaren later in Nashville liep en mocht werken met een aantal van de beste muzikanten ter wereld, begon dit liedje weer te spelen in mijn hoofd…

Gepubliceerd in het boek:’Zuchten van de Ziel‘, oktober 2020.

Linda Ronstadt
I Can Almost See It
Lana Wolf
Love Being a 70’s Child

Geschreven door Lana Wolf, James Sayer, Lee Ann Roberts.