The American Country Legends bewijzen: Country is hip!

The American Country Legends bewijzen: Country is hip!

Gepubliceerd op woensdag 14 januari 2015 08:13
Tekst/Foto: Mischa Muijlaert

TACL Recensie Review Reactie Referentie The American Country Legends bewijzen zichzelf in de eerste twee weekenden van 2015 tijdens 4 optredens in de Amsterdam Rai en in het World Forum Theater in Den haag. Deze soort van try-outs zijn een voorproefje van hun tournee die vanaf september de Nederlandse theaters aandoet.

De band bestaat uit Lana Wolf (zang en gitaar), Pam MacBeth (zang en gitaar), Erik Neimeijer (zang en gitaar), Ad Welten (gitaar), Wim van de Vliert (gitaar), Johan Jansen (gitaar), Erik Albers (drummer), Harro Wimmenhove (keys) en Peter van den Bos (viool).

TheAmericanCountryLegendsWFT10jan2015-029_2Lana Wolf: “Mijn hele leven geniet ik al van mooie muziek. Het begon met plaatjes draaien op mijn slaapkamer. Veel muziek van mijn ouders, waaronder artiesten als Linda Ronstadt. Dat was het begin van mijn passie voor muziek en mijn keuze voor muziek als vak. Pas in 2001 kon ik deel uit maken van een theatershow met countrymuziek. Dat was de eerste ‘The American Country Legends’ in het theater van Roermond en het was een groot succes. De rest van de Nederlandse theaters leken er echter nog niet klaar voor en het project werd weer in de ijskast gezet. Jaren later kreeg ik op zaterdagochtend van Rob Stenders mijn radioshow bij KX Radio (3FM), waar ik twee uur de mooiste muziek kan draaien. Vaak is dat Country en West-Coast. Hoewel ik wel eens ruzie met Rob had om mijn muziekkeuze, noemde hij me toch gekscherend ‘Country Wilma’ en mocht ik op de zender blijven. Van luisteraars kreeg ik veel reacties over hoe mooi ze de muziekkeuze vonden. De luisteraars en mijn passie voor Country en West-Coast muziek inspireerden mij, om toch nog een laatste keer een album op te nemen en een theatershow op te zetten. Het resultaat is het album ‘Nashville’ en de theatershow ‘The American Country Legends’.

Jaren geleden hoefde je niet uit te komen voor je country-liefde, want dan werd je steevast als een stoffig type beschouwd, maar die tijd is geweest! Country is hip en eindelijk is er waardering voor de steengoede artiesten, die Nederland in dit genre rijk is. O.a. Ilse de Lange en Waylon zorgden ervoor dat country nu weer ‘mag’.

The American Country Legends spelen en zingen de mooiste klassiekers, heerlijke ballads; maar ook spetterende up-tempo nummers wisselen elkaar af in een veelzijdig topprogramma. Het publiek wordt getrakteerd op bekende songs van Kenny Rogers, The Eagles, Linda Ronstadt, Lady Antebellum, Rascal Flatts, Randy Newman en Alison Krauss, maar ook minder bekende juweeltjes brengen de toehoorders in vervoering. En natuurlijk ontbreken meezingers als On The Road Again niet! De muzikanten hebben allen hun muzikale sporen ruimschoots verdiend en laten horen -en zien-, dat Country alles behalve stoffig is! Met aansprekende arrangementen en ijzersterke solisten, is The American Country Legends een onmisbare show voor de ware muziekliefhebber, Country-georienteerd of niet!

Vanaf september 2015 in de Nederlandse theaters.
Zie voor meer info: www.tacl.nl en www.lanawolf.com

bron: theaterparadijs.info

Lees ook  Weekend! (national tabloid)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.