Trouw: ‘Nederlandse maakt cd met Amerikaanse topproducer’

Nederlandse maakt cd met Amerikaanse topproducer

25/08/08, 16:16

(Novum) – De Nederlandse zangeres Lana Wolf heeft onlangs in New York haar debuutalbum opgenomen met producer Camus Celli. Het was al jarenlang haar droom om samen te werken met Celli, die eerder albums van artiesten als Gavin DeGraw, Chaka Khan en Tina Turner produceerde. Haar doorzettingsvermogen en brutaliteit brachten hen bij elkaar. “Ik ben hem gewoon blijven bellen en uiteindelijk zei hij: kom dan maar naar New York, dan maken we een plaat”, vertelt ze enthousiast.

Het album heeft de 32-jarige zangeres uit Wezep veel geld gekost. “Ik heb de afgelopen jaren flink gespaard, want ik heb diep in de buidel moeten tasten voor deze plaat”, zegt Wolf. “Maar voor dat geld heb ik wel een cd die is geproduceerd door een wereldproducer en daar kan ik hem in Nederland niet voor laten maken. Ik moest dit gewoon doen. Ik geloof zo in dit product en deze samenwerking.”.

De brunette sprak tien jaar geleden al even met Celli over een mogelijke samenwerking, maar door verkeerd handelen van haar toenmalige management ging dat niet door. “Ik heb hem destijds kort gesproken. Hij was nog niet zo’n big shot als nu. Toen ik hem nu belde, dacht ik ook dat hij niet meer wist wie ik was. Maar hij wist het meteen”, beweert ze. “Het klikte gelijk. En toen ik hem ontmoette in de studio in New York was hij meteen heel enthousiast.”.

Niet alleen Camus Celli werkte mee aan haar album ‘Something about Lana’. Ook Dave Kutch, die eerder werkte met artiesten als Alicia Keys en Kelly Clarkson, verleende hulp. Het album moet in maart verschijnen. De eerste single ‘Letting go’ verscheen twee weken geleden op haar eigen platenlabel JL Records. .

Om kosten te besparen houdt ze alles in eigen hand. “Ik doe echt alles zelf. Het duurde mij te lang om af te wachten of platenmaatschappijen wel ge├»nteresseerd zijn in mijn cd, dus daarom heb ik zelf maar een label opgericht”, legt ze uit. “Ik heb ook een videoclip geregeld, een locatie hiervoor gezocht en tijdens de opnamen de catering gedaan. En ik ga iedere week alle radiostations af met een bakje singles om mezelf te pluggen.”.

Begin volgende maand vertrekt Lana voor twee weken naar Amerika om, wat haar cd betreft, de laatste puntjes op de i te zetten. Celli vliegt daarna naar Nederland om Lana te helpen met de promotie van haar album. “Voor hem valt hier in Nederland niet veel te verdienen, maar hij doet het echt puur voor mij”, vertelt ze vol trots. “Ik ben straks blut, maar wel dolgelukkig.”.

bron: http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1278051/2008/08/25/Nederlandse-maakt-cd-met-Amerikaanse-topproducer.dhtml

Lees ook  Column bij Oranjemuziek.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.