METROPOLE RAPSODY, PARKPOP – DEN HAAG

Parkpop met Metropole orkest Lana Wolf en Sandra Dorland. Foto: Frans van Arkel

Parkpop met Metropole orkest Lana Wolf en Sandra Dorland.
Foto: Frans van Arkel

Tijdens de Metropole RAPsody staan op 24 juni meer dan 50 muzikanten op het podium.

Nedertoon

Nedertoon

Sandra en ik verzorgen de backing vocals voor de rap-acts. Ieder jaar heeft Parkpop meer dan 300.000 bezoekers ..¬†Weer ‘ns wat anders. En anders wordt het zeker op de Haagse XStage. Het Metropole Orkest? Jawel: urban meets classic.

In een eenmalige show staat het voltallige orkest op het podium met drie voormalige XStage winnaars uit 2006: rappers Perry Mystique, El.Rod en de urban formatie Nedertoon.

Onder de noemer Metropole RAPsody zullen de drie urban artiesten in een live set van ongeveer 50 minuten hun eigen composities ten gehore brengen onder begeleiding van het orkest van chef-dirigent Vince Mendoza.

El Rod

El Rod

Perry Mystique Daarmee presenteert het Haagse popfestival een unieke cross-over tussen de urban muziek van de hiphoppers en het orkestgeluid van het Metropole Orkest. Het optreden wordt onder meer uitgezonden op de nieuwe zender Radio 6. De samenwerking tussen de orkestleden en de drie hiphoptalenten wordt muzikaal geleid door de gevestigde hiphop live band NuClear Family en Metropole gastdirigent Jurjen Hempel.

Perry Mystique

Perry Mystique

In een aantal repetitiedagen worden de in bladmuziek (door arrangeurs Willem Friede en Tom Trapp) omgezette hiphopnummers door het Metropole Orkest en NuClear Family samen met El.Rod, Perry Mystique en Nedertoon ingestudeerd. ” Haagse XStage 13.00 uur.

 

 

 

 

Lana Wolf en Sandra Dorland op Parkpop 2007 X-stage met het Metropole Orkest. Foto: Frans van Arkel

Lana Wolf en Sandra Dorland op Parkpop 2007 X-stage met het Metropole Orkest.
Foto: Frans van Arkel

 

Lees ook  Lana Wolf by Deviant Art

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.