Linda Ronstadt is de koningin van de countrypop

bron: NPO Radio 1

woensdag 11 september 2019| BNNVARA|Redactie De Nieuws BV 

Linda Ronstadt verkocht miljoenen albums en is niet voor niets de ‘koningin van de countrypop’. In de Verenigde Staten verscheen 6 september de documentaire Linda Ronstadt: The Sound of my Voiceover het leven van het countrypop-icoon. Daarnaast gaat Lana Wolf de Nederlandse theaters in met het werk van de legendarische zangeres. In De Nieuws BV vertelt ze over haar bewondering voor Ronstadt.

bron: Wikipedia, Linda Ronstadt op Schiphol

Linda Ronstadt heeft al 10 jaar de ziekte van Parkinson, maar wordt door Lana Wolf nog steeds bewonderd om haar unieke zangtalent. “Linda kon als geen ander loepzuiver en krachtig zingen, maar door haar ziekte kan ze nu bijna niet meer praten en zitten. Zingen lukt dus al helemaal niet meer.”

“Toch wuift Linda de ziekte altijd weg met heel veel humor. Ze komt uit de ruige jaren ’60, dus heeft niet altijd even gezond geleefd. Maar het doet haar natuurlijk wel heel veel pijn dat ze nooit meer kan zingen.” 

Uniek Talent 

Ronstadt is volgens Lara Wolf uniek in haar soort: “De stem van Ronstadt is zo herkenbaar en eigen. Als je haar stem hoort weet je direct dat het Linda is. Haar stem kan ook alles aan. Ze is half Mexicaans en nam daarom een aantal Mexicaanse albums op, dat was prachtig. Als zij begint met zingen geloof je haar direct. Ze acteert en vertelt het verhaal in haar nummers heel oprecht, dat is haar kracht.”

Linda Ronstadt. Bron: ANP

Theatertour 

Ronstadt was de reden waarom Wolf is gaan zingen. “Ik hoorde haar stem en dacht meteen dat ik de rest van mijn leven niets anders wilde doen. Op dat moment was ik vier, maar ik was direct verkocht. Vanaf april ga ik de theaters in met het werk van Ronstadt. Dat moet een eerbetoon worden aan de ‘koningin van de countrypop’.”

Hoogste tijd voor een eerbetoon aan Linda Ronstadt. Lana Wolf doet het.

Lees ook  TV show to collect food for the poor

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.