Fireflies in Nashville, in de krant

Love Being a 70s Child - Lana Wolf

WEZEP – Juni 2016 vloog Lana Wolf weer naar Nashville om haar derde album op te nemen. Nu eigen werk. Vanaf het moment dat Lana wist, dat ze zangeres wilde worden, koos zij de mooiste muziek uit de collectie van haar ouders en zong ze mee. Eerst fonetisch, maar in haar tienerjaren professioneel. Op haar 22ste werd ze getekend. De Nederlandstalige singles werden voor haar bepaald, maar pasten niet bij Lana en ze verkoos het professionele circuit van bands, theatershows en (backing) vocals.

Ze had altijd nog de gedachte een mooi album te maken, maar de schoorsteen moest ook roken en ruimte voor eigen creativiteit was er niet vaak.

Tot ze Follow Through van Gavin deGraw op de radio hoorde. ze herkende daar de stijl in van Camus Celli, de producer van onder andere Tina Turner en Chaka Khan. Lana had Celli Lana leren kennen in New York, eind jaren negentig, op zoek naar nummers voor haar album, dat door de platenmaatschappij uitgebracht zou worden. Die ging toen echter failliet… Nu dacht Lana: “Dan doe ik het zelf wel.”  ‘Something about Lana’, een pop/rock album, opgenomen in New York, bracht zij in eigen beheer uit in 2010.

Het proces van onderhandeling met het management van Camus, tot aan het clips maken, pluggen van je eigen muziek en daarnaast ook nog de kost verdienen en tijd te maken voor je gezin, was niet makkelijk. Leerzaam was het zeker, maar het werd haar ook duidelijk, dat het ‘New York’ gevoel, aan tijd en plaats was gebonden. De muziek uit haar kinderjaren bleef een rol spelen: Het Uur van de Wolf (de radioshow van Lana bij KX Radio/3FM), werd gewaardeerd door de luisteraars, vanwege de Country en Westcoast nummers uit de 60’s en 70’s. Dat voor deze muziek, die op commerciële stations weinig te horen was, toch nog een groot publiek bestond, was voor Lana een belangrijke reden, om de beste liedjes op vinyl op te nemen. Nu in Nashville. Dat was thuiskomen. De gezelligheid, de manier van opnemen, de historie, de kwaliteit. Nashville staat voor Lana model, hoe voor haar muziek moet zijn. ‘Nashville’ bracht Lana in eigen beheer uit in 2014.

2007 Had Lana al eens een country en westcoast theatershow voor het voetlicht gebracht in het theater in Roermond. De zaal was uitverkocht. Heerlijk was dit om te doen. Helaas was er in Nederland toen nog niet voldoende draagkracht, om de show landelijk weg te zetten. Maar de tijd veranderde en de reacties van haar radioluisteraars en de reacties op het album Nashville, bliezen haar theatershow ‘The American Country Legends’ nieuw leven in. De eerste vier shows in 2015 (het RAI Theater, Amsterdam en het World Forum Theater, Den Haag) en verdere shows in 2015, 2016 en 2017 bleken een groot succes! De show gaat ook in 2017/2018 door, in Nederland en België.

Werd het dan tijd voor een nieuw album met meer country en westcoast? Naast het theater is Lana ook druk met inzingen van (backing) vocals van Nederlandse, maar ook Amerikaanse artiesten. Daarvoor werkt zij onder andere met Alan Glass en Mick Lee. Alan (die werkte met oa. Aretha Franklin, Earth, Wind & Fire, Amy Winehouse, Whitney Houston) was onder de indruk van Lana haar werk en vroeg haar, naar Londen te komen om nummers te schrijven. Vanaf dat moment ontwaakte er iets in Lana. Hoewel ze altijd creatief bezig was, ging het nooit echt om háár verhaal. ‘Fireflies in Nashville’ is opgenomen in Nashville en komt uit op CD en digitaal, in eigen beheer, 1 juni 2017.

De eerste single is ‘Love Being a 70’s Child’ en kwam deze week binnen in de iTunes Top 100 op nummer 38. Het album en de single met videoclip krijgen lovende recensies.

“…Grote bewondering heb ik voor Lana Wolf, ze heeft zich in Nashville weer eens onder laten dompelen en is met een fijn album thuis gekomen. Ze betaalde alles zelf en heeft dit keer ook bijna alle tracks zelf geschreven. De overeenkomst hier met de Doobie Brothers is bewust en Michael McDonald is er zeer ok mee. Dat is de droom in het maximale volgen. Hulde!”

Rob Stenders, 19 mei 2017

www.LanaWolf.com

bron: https://www.locourant.nl/nieuws/algemeen/15571-fireflies-in-nashville

En in de Veluwland van 7 juni 2017..

bron: http://veluweland.nl/lokaal/nieuw-album-van-wezepse-lana-wolf-247304

Lees ook  Working with Tom Pearce at the Wisseloord Studio's

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.