Country fenomeen Lana Wolf naar Zael

Update 27 juni 2018

Een warme avond country & soul in Zael

Meppel – Zij kregen het voor elkaar, country & soul fenomenen Lana Wolf en James Sayer. Hen lukte wat nog niet eerder in Zael is gebeurd.

Namelijk dat veel bezoekers op de laatste liedjes spontaan van hun stoelen kwamen en begonnen te dansen en mee te zingen. Daarmee was het laatste concert van het seizoen in Zael meer dan geslaagd.

De Nederlandse zangeres Lana Wolf uit Wezep zong uit haar uitgebreide repertoire ‘Firefires in Nashville’, wat zij in deze Amerikaanse countrystad heeft scherp geslepen met onder meer topproducer Alan Glass.

Speciaal voor deze avond was pianist en zanger James Sayer overgevlogen uit Londen. Met een fascinerend timbre en timing stal hij de show. Hij wist soul, jazz en country-klankkleuren uit de Schimmel-piano te ontlokken, waarvan het instrument zelf niet wist dat ze die in zich had. Sayer speelde en zong onder meer ‘The Pianoman’. Er vloeiden tranen en mensen zongen mee.

Lana haalde spontaan de Hoogeveense zanger Jeffrey Kuipers op het toneel die met Sayer aan de piano losjes en subtiel een soul lied zong. Lana zong intens en met passie tal van songs zoals ‘Jolene’.

Zael sloot zo het seizoen af met een feestelijke mix van country, soul en blues. ‘Het was echt een super einde van het seizoen. Hoop dat we vaker dat soort programma’s gaan doen’, appte kleindochter Eva Huizinga. Dat vond ik diep in mijn hart ook, maar toch blijft klassiek vooropstaan bij Zael.

Door: Adriaan Meij

bron: https://www.meppelercourant.nl/uit/recensies/544011/een-warme-avond-country-soul-in-zael.html


Update 25 juni 2018

Zangeres Lana Wolf steelt show in Zael

Zangeres Lana Wolf en pianist James Sayer traden zaterdagavond op in Zael in Meppel. Het Nederlandse Country fenomeen Lana Wolf (42) stal de show en blonk uit in kwaliteit. Zij trad samen op met haar begeleider, de Engelse zanger en pianist James Sayer. Dat deed zij unplugged en dat maakte het optreden super intiem. Lana zong onder andere Rock ’n Roll, Country, Soul en Blues. Lana en James schrijven behalve voor henzelf ook samen voor grote artiesten. Na afloop was uit de reacties op te maken dat het publiek had genoten.

bron: https://www.rtvmeppel.nl/zangeres-lana-wolf-steelt-show-in-zael/country-fenomeen-lana-wolf-naar-zael/

Lees ook  Festival Thor Zwolle

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.