Nashville! – Ambassadrice van countrymuziek

Lana Wolf: country-ambassadrice uit Wezep

Geplaatst op 18 februari 2015

Lana met Willie Nelson bij Studio 19, Nashville

Lana met Willie Nelson bij Studio 19, Nashville

WEZEP – Vanuit Wezep meet Lana Wolf zich de rol aan van ambassadrice van countrymuziek. “In Nederland is een verkeerd beeld van countrymuziek. Het is veel breder dan alleen Dolly Parton.”

Wolf verbleef jarenlang in het commerciële circuit. Ze nam jingles op en zong in achtergrondkoortjes van Nederlandse sterren als George Baker en Frans Bauer. “Maar vorig jaar zat ik na een optreden weer eens om half vijf in de auto en kwam ik tot de conclusie dat ik de lol in het zingen en de muziek kwijt was”, zegt ze nu. Voor de zoveelste keer had ze Relight My Fire of Respect gezongen op een bedrijfsfeest. “De stoppen sloegen door, omdat ik niet meer deed wat ik leuk vond.”

Wolf vond zichzelf terug op een T-splitsing: linksaf om te stoppen met muziek of rechtsaf om haar droom na te jagen. Wolf sloeg rechtsaf en schakelde meteen door naar de volgende versnelling. “Ik wilde een countryalbum maken dat ik mooi vond en waarbij ik niet in hits dacht.” Ze pleegde wat telefoontjes in haar uitgebreide netwerk en zat in no-time in bakermat Nashville. In Studio 19, waar ook grootheden als Jimi Hendrix, Willie Nelson, Dolly Parton en Ringo Starr de lucht lieten vibreren.

Lees in de Stentor van donderdag hoe haar avontuur verder verliep.

bron: http://www.destentor.nl/regio/oldebroek/lana-wolf-country-ambassadrice-uit-wezep-1.4772445

 

artikel stentor

Lees ook  Interview B&NL Country

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.