Afscheid Wesley Sneijder

Een van de meest bijzondere optredens, die ik ooit heb mogen geven, was dat op de 35ste verjaardag van Ronald Koeman, in het Scheepsvaartmuseum in Amsterdam. Het afscheid van Wesley doet mij ineens denken aan dat optreden, dat ik bijna vergeten was! … Hoe is het mogelijk! Het complete Nederlandse Elftal van 1988 was aanwezig evenals Rinus Michels, van Gaal, Johan Cruijff, (de ontzettend aardige) Guus Hiddink, maar ook (de toen nog) nieuwe garde, zoals Kluivert, Bergkamp, broertjes de Boer, Davids, Blind etc.
john van t schip
En de aller, aller mooiste voetballer, die ik ooit in mijn leven heb gezien… John van ’t Schip.. Hij stond ineens, met zijn reebruine ogen voor het podium en begon tijdens het liedje, tegen mij aan te kletsen… Ik ben niet zo snel van de leg, maar dit bezorgde mij lichtelijk knikkende knietjes! Maar dit even geheel terzijde. 😉 ’s Avonds speelden wij, naast onze eigen sets, een set met ‘de oude’ André Hazes. In de kleedkamer was hij aan het moppentappen, om zijn zenuwen maar onder bedwang te krijgen. Hij zong de sterren van de hemel! Dit soort gigs waren in die tijd zo vanzelfsprekend, dat ik pas met terugwerkende kracht heb ingezien, hoe bijzonder deze avond was, met al deze helden. Hier een stukje van de TV-uitzending van het afscheid van Wesley, met ‘Leef‘ van André Hazes op de achtergrond, met mij in de backing vocals…
Lees ook  Something About Lana

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.