Zangles Vocal coaching Lana Wolf
Zangles Vocal coaching Lana Wolf
Welkom op de site van

Zangles & Vocal Coaching Lana Wolf

Als zangcoach, vind ik het fantastisch om mijn kennis te delen en vocalisten, bedrijfsmanagers en andere professionals, op een hoger plan te tillen en hen een andere route te laten zien. Dit kan uiteindelijk jaren zangles en (vocal) coaching schelen!

Zangtechniek en theorie zijn daarbij mooie hulpmiddelen, maar het beste presteer je, als je je goed voelt. De hulpmiddelen staan vooral ten dienste van de performance als zingen, presenteren en managen en zijn ondergeschikt aan houding, passie, emotie en uitstraling.

Het publiek beoordeelt op inhoud, maar vaak nog meer, op hoe de inhoud gebracht wordt. Een goed begin, is de stem.

Als klein kind luisterde ik al naar muziek en kopieerde ik de geluiden. De woorden waren fonetisch omdat ik toen de Engelse taal nog niet beheerste. Vanuit een ongelofelijke liefde voor muziek, het vele oefenen en luisteren, leerde ik zingen.

Op mijn vierde had ik Linda Ronstadt als groot idool ontdekt en tijdens mijn pubertijd draaide ik Whitney Houston grijs. Ook alles wat met melodische rock te maken had, vond ik prachtig. Al snel merkte ik dat Rock op een totaal andere manier gezongen werd dan Country en dat Whitney Houston al helemaal van een andere categorie was.

Ik volgde jarenlang zangles en oefende en oefende, maar nog steeds kon ik die ene eindnoot van Whitney Houston niet halen! Achteraf te verklaren: Ondanks dat ik heel veel van mijn ongeveer 20 zangleraren en vocal coaches leerde, ontbrak het hen toen toch voornamelijk aan kennis.

Tegenwoordig zijn de onderzoekstechnieken echter zo goed en is er zoveel onderzoek gedaan naar de stem, dat ik met de kennis van nu, die noot toen al gehaald zou hebben.

Deze kennis, waaronder ook CVT scholing, technieken uit EVT, Pahn, klassiek enzovoort, aangevuld met de onmisbare ruim 25 jaar (inter)nationale podiumervaring en (psychologie)studies en trainingen, vormen een samenspel met het aanvoelen en horen van wat er gebeurt, tijdens jouw performance (of dit nu een optreden, presentatie, gesprek of vergadering is). Samen tillen we je naar een hoger plan.

Bel mij vrijblijvend voor meer informatie 06 1220 3237. Of E-mail:

Mijn coachings en zanglessen zijn op maat, naar behoefte, op elk niveau, zonder abonnement.


corona proof zangles
iedereen is welkom voor zangles en coaching

Zangles & Vocal coaching


Ik geef graag zangles aan iedereen die aandacht (nodig) heeft voor de stem, van sprekers tot koren, van jazz tot rock, van Engels tot Nederlands.

Desgewenst werk ik graag met je aan kennis, kwaliteit en uithoudingsvermogen van de stem, vertrouwen in jezelf en je stem, met als gevolg betere prestaties, performance en uitstraling op het podium, in de studio, of als spreker. Ik leer de vocalist niet te denken in beperkingen maar in mogelijkheden.

Samen halen we het beste voor jou uit methodes als CVT, EVT maar vooral put ik uit meer dan 25 jaar ervaring als professioneel zangeres en Radio DJ.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen, dan ben je van harte welkom mij te bellen (06 1220 3237) of te E-mailen.

 • lax-vox-stem-bubelbuisjse
 • bubelbuisje-lax-vox
 • Zangles - Vocal coacing Lana Wolf
 • Zangles - Vocal coacing Lana Wolf
 • Zangles - Vocal coacing Lana Wolf
 • Zangles - Vocal coacing Lana Wolf
 • Zangles - Vocal coacing Lana Wolf
 • Zangles - Vocal coacing Lana Wolf
 • Zangles - Vocal coacing Lana Wolf
 • Zangles - Vocal coacing Lana Wolf
 • Zangles - Vocal coacing Lana Wolf
 • Zangles - Vocal coacing Lana Wolf
 • Zangles - Vocal coacing Lana Wolf
 • Zangles - Vocal coacing Lana Wolf
 • Zangles - Vocal coacing Lana Wolf
 • Zangles - Vocal coacing Lana Wolf
 • Zangles - Vocal coacing Lana Wolf
 • Zangles - Vocal coacing Lana Wolf
 • Zangles - Vocal coacing Lana Wolf
 • Zangles - Vocal coacing Lana Wolf


Haal je net die ene noot niet? Heb je soms net niet genoeg adem? Wil je niet meer hees zijn na het zingen? Wil je dat je sound meer rock wordt of juist jazzy? We werken samen aan de dingen die jij wilt leren op het gebied van country, Nederlandstalig, klassiek, pop, jazz, rock of improvisatie.

Mijn zanglessen en coachings hebben gezond stemgebruik als uitgangspunt. Het doel is jouw stem te laten klinken zoals jij dat wilt, zodat jouw boodschap goed overkomt bij het publiek.

We besteden desgewenst aandacht aan presentatie, uitspraak en interpretatie (hoe sta je op het podium) en auditie voorbereiding/ training.

Zangles Vocal coaching


Ik geef coachings aan allerlei zanggroep: gospelkoren; popkoren; theatergezelschappen; Nederlandstalig; etc. Voor mij als koorcoach is het belangrijk dat een workshop een gezellige en leerzame avond/dag is. Waarover aan het eind gezegd wordt: “Wow, wat heb ik een fantastische dag gehad en wat heb ik veel geleerd!”

Waar bestaat een koorcoaching meestal uit?

Techniek
Het koor krijgt een gezamenlijke uitleg over ademsteun, sounds, stemfuncties. De vocalisten zullen al snel voelen wat een vocal workshop oplevert! Verder vertel ik over mogelijkheden en beperkingen van de stem waardoor keuzes makkelijker gemaakt gaan worden. Hoe maak je klank? Middels korte oefeningen krijgt een vocalist al snel een beeld van hoe het ook kan klinken.

Sound
Er wordt gewerkt aan klankkleur. Tijdens de koorcoaching zal ik de dirigent een aantal mogelijkheden aangeven, waaruit hij/zij uiteindelijk zal kunnen kiezen om zo gezamenlijk tot het beste en mooiste resultaat te komen.

Uitstraling
Een geslaagd kooroptreden heeft, naast goede en mooie zang, alles met uitstraling te maken. Belangrijk is dat mensen ‘Aan Staan’ zoals ik dat altijd in mijn koorcoaching roep. Het maakt nogal een verschil of je met je neus in een map staat te zingen of dat je echt aanwezig bent! Vaak hebben mensen in koren het gevoel dat zij persoonlijk niet zo belangrijk zijn en zich kunnen verschuilen in de groep. Maar niets is minder waar: Iedereen telt mee. Een koor is een verzameling van individuen die samen iets te vertellen hebben.Dynamiek
Een mooi onderdeel van de dag is altijd om het koor te laten zien hoeveel power er nog in het koor verstopt zit, waar eigenlijk niemand weet van heeft. Dit doe ik door hen ook middels dynamiek te laten ervaren dat zij heel mooie afwisseling kunnen maken in heel mooi hard zingen, maar veel belangrijker soms, heel mooi zacht zingen.

Dirigent
Alles gaat in overleg tussen koorcoach en dirigent. Specifieke wensen van de dirigent worden direct omgezet in daden. Je kunt zeggen dat een koorcoaching op maat gesneden is met die specifieke aandachtspunten om het zangkoor naar een hoger plan te tillen. Belangrijk hierin is, dat wanneer ik de koorcoaching geef, de dirigent letterlijk het stokje over kan nemen en het voor hem of haar geleerde direct toe kan passen op het koor. Men staat vaak versteld van de passie, power en performance die we samen tijdens de koorcoaching naar boven halen.

Solisten coaching
Ook voor het coachen van solisten binnen het zangkoor ben je bij mij aan het juiste adres.

Zangkoren


Naast jarenlange ervaring als Radio DJ bij 3FM en KX Radio, heb ik kennis en kunde opgedaan bij Radiocoaching.nl. Een samenwerking van DJ’s Rob Stenders, Dennis Hoebee, Fred Siebelink en Caroline Brouwer waarbij ik coachings gaf:

“Hoe je je stem gebruikt, is voor een radio DJ van groot belang. Als je al 25 jaar radio maakt, zoals Rob Stenders, dan ben je daar meer dan eens mee geconfronteerd. En omdat Rob alert is op stemgeluid en -gebruik, moesten we ons aanbod wel aanvullen met expertise op dit gebied.

Die expertise vonden we bij collega DJ en zangeres Lana Wolf, die sinds enige tijd ook als stemcoach aan de weg timmert. Een stemcoach luistert naar hoe je klinkt en waar je eventueel risico’s loopt met je stemgebruik.

En dat is niet alleen fijn voor de radiobeleving van je luisteraars. Want zelfs bij goed stemgebruik kan het nog prettig zijn om van een professional te horen welke elementen in je stem opvallen en wat je daar (meer) mee kunt doen. De keus is natuurlijk altijd aan jou, maar hee, goed dat het kan! Vinden wij. Door schade wijs geworden.”


radiocoaching


Psychologie en zingen
Sommige vocalisten hebben behoefte aan meer dan vocal coaching alleen. Ondanks alle technieken die er tegenwoordig op het gebied van zingen en spreken zijn en beheerst worden, kan het voorkomen dat de vocalist niet lekker zingt of spreekt, zonder dat daar een technische of anatomische reden voor is. Deze blokkade kan in kleine, soms onbelangrijk lijkende dingen liggen. Samen met de vocalist kijk ik naar wat hem of haar blokkeert in zijn of haar expressie. Dit lijkt vaak op het emotionele vlak te liggen. Om hier op een betere en verantwoorde manier mee op te kunnen gaan, heb ik besloten om psychologie te gaan studeren. Zingen is namelijk niet alleen een technische aangelegenheid: Zingen doe je vanuit je ziel!

Soms praten, soms zingen
Voor veel vocalisten/sprekers is het belangrijk om soms hun verhaal te doen of kwijt te kunnen bij de coach. Zingen is expressie en gaat vloeiender wanneer je dat zonder blokkades kunt doen. Het is belangrijk voor een vocalist om zich helemaal op zijn of haar gemak te voelen en zeker weten dat wat er ook verteld wordt, dit op een professionele wijze wordt verwerkt in de les en nog belangrijker: Alles wat gezegd wordt, blijft tussen de vier muren van de zangpraktijk. Soms lijkt het verloren tijd om te praten, maar dit is vaak het belangrijkste onderdeel om blokkades op te heffen bij het zingen.

Eigen invulling
Alles mag, niets moet! Het belangrijkste vind ik dat een vocalist zijn of haar eigen invulling aan de les kan geven en weet dat er ruimte is om alles te bespreken. Op deze manier werken we samen, om verder te komen op weg naar jouw gedroomde doel.

zangtherapie


Train de trainer – Coach de coach

Naast dat ik jarenlange ervaring heb als vocalist, geef ik ook al jaren les in zingen, stemgebruik, uitstraling en performance. Ik geef les en coaching aan vocalisten, DJ’s, managers, dirigenten en vocal coaches.

Dit doe ik op basis van de verschillende technieken en theorieen met betrekking tot stemgebruik, pedagogiek, en psychologie die ik mij door de jaren heen eigen heb gemaakt -en nog steeds maak-, maar nog veel belangrijkere ingredienten in mijn lessen zijn mijn ervaring, gevoel en passie voor het vak als muzikant, coach en vocalist.

Veel van mijn lessen en trainingen zijn niet te vatten in een boekje, omdat deze zijn toegespitst op de persoon of groep die op dat moment voor mij staat. Een schuchtere jongen krijgt anders les dan een stoere chick. Een gedreven mannenkoor verdient een andere benadering dan een enthousiast popkoor. Deze benadering leer je niet op een conservatorium of universiteit, maar door jarenlang doen, jezelf te blijven ontwikkelen en dicht bij jezelf te blijven.

Heb je soms het gevoel iets sterker in je coaching, managen of presentaties te willen staan en wil jij als dirigent, vocal coach, coach of manager op een persoonlijke en op jou situatie toegespitste, 1 op 1 training en coaching, neem dan contact met mij op, om te ontdekken wat ik voor je kan betekenen.

coach de coach, zangles


Coaching voor de Manager

Naast de vocalist of muzikant, die al dan niet professioneel ‘performed’, ga ik ook graag met de professional uit het bedrijfsleven aan de slag.

Een zakelijke carriere begint vaak met focus op de inhoud. Naarmate men hoger op de ladder komt, is vaak de inhoud vanzelfsprekend. Ervaring wordt steeds belangrijker, maar het belang van presentatie, groeit wellicht exponentieel.

Een carriere van een artiest begint bij de presentatie. Al vanaf dat ik op het podium sta -+30 jaar geleden-, is het mijn doel, om het publiek naar mij te laten luisteren. Een doel van de professional is natuurlijk, dat de organisatie, dan wel de klant, naar haar of hem luistert!

coach de manager


Gezond stemgebruik / Stemherstel / Stemonderhoud/ Heesheid/ Bubbelen

Zoals eerder genoemd, hebben mijn zanglessen en coachings gezond stemgebruik als uitgangspunt. We hebben het dan ook over houding, techniek, training en onderhoud.

Als je stem het een keer zwaar heeft gehad, zijn er meerdere manieren, om het herstel te bevorderen. Een methode wordt ‘LaxVox’ genoemd. Technisch gezegd is dit ‘door een buisje in een laagje water foneren’, ofwel bubbelen. Met een bubbelbuisje creeer je een bepaalde frequentie en druk, die ontspannend en masserend op je stembanden en omringende spieren werken.

Bubbelbuisje als bij LaxVox

Dit buisje is volgens vaste afmetingen gemaakt, die de juiste druk en frequentie mogelijk maken. Daarbij is gekozen voor glas, zodat de frequentie niet vervormt en het buisje goed is schoon te maken, zonder dat daar weekmakers bij vrijkomen, als bij plastic.

Koop van en advies over deze bubbelbuisjes is mogelijk, als je les bij me volgt.

Bubbsessie met Rob Stenders

Bubbelen met een bubbelbuisje als bij LaxVox met Jan Keizer

Iemand een zangles/ coaching kado geven? Bel 06 1220 3237. Of E-mail:

Vraag naar de mogelijkheden voor de kadobon!Zangles Vocal coaching Lana Wolf
Afstanden vanaf zangles in Wezep/Oldebroek naar
Zwolle: 10km, Kampen: 14km
Nunspeet: 22km, Apeldoorn: 34km
Emmeloord: 39km, Lelystad: 50km
Hardenberg: 50km, Hoogeveen: 57km
Amersfoort: 60km, Amsterdam: 100km

Goed bereikbaar met openbaar vervoer vanuit Gelderland, Overijssel en Flevoland.
Letterlijk de bushalte voor de deur: Bushalte Veluwelaan, Wezep
Zangles & Vocal Coaching Lana Wolf

Prijzen Zangles/ Coaching

Ik heb gedurende 15 jaar zangles en trainingen over stemgebruik gevolgd en werk ongeveer 25 jaar als artiest, producer, radio Dj en vocal coach. In die tijd heb ik ontdekt wat de essentie van goed stemgebruik en performen is. Elke persoon is anders en vraagt om een specifieke benadering. Er is niet een methode of oplossing. Samen komen we er snel achter wat je nodig hebt. Vervolgens nemen we de kortste route naar het gewenste resultaat. Volgens mijn leerlingen scheelt mijn route soms jaren aan zangles. Hier hoort ook bij dat je een les afspreekt, wanneer jij daar aan toe bent, of dat nu wekelijks, maandelijks of jaarlijks is. Ongeacht stijl van muziek.

Ik gebruik onder andere technieken uit de CVT en EVT en leer je doeltreffende, gezonde technieken aan. Ook werk ik met je aan presentatie en interpretatie.

Prijs
De prijs (incl. BTW) voor een zangles/coaching/proefles van 60 minuten, per persoon, is: EUR 100,–

– Per les wordt contant afgerekend.
– Ik werk zonder abonnement of strippenkaart; dus je kunt ook een losse les afspreken.

Locatie
De lessen/coachings worden gegeven in mijn studio in Wezep, Zuiderzeestraatweg 572. Bij groepen kan dat ook op locatie.

Tijden
Ik geef les op maandag van 10:00 tot 17:00, dinsdag en woensdag van 10:00u tot 22:00u, in Wezep.

Groeps-, (koor)coachings, trainingen
Voor koren, groepen en andere trainingen en coachings gelden andere prijzen en eventueel andere tijden en locaties. Vraag naar de voorwaarden.

Annuleringen
Annuleringen kan je doorgeven via info@lanawolf.nl, of telefoon / WhatsApp op 0612203237. Bij een annulering korter dan 48 uur voor aanvang van de les, wordt de les in rekening gebracht.

Lees/ Plaats jouw recensie / review op Facebook

Referenties


Vocalcoach Lana Wolf heeft een workshop vocalcoaching gegeven aan de deelnemers van BNN University.
Tijdens deze workshop heeft Lana hen in korte tijd door middel van oefeningen, op een professionele en enthousiaste manier, de basis van het op de juiste manier van het gebruiken van je stem aangeleerd. De BNN University’ers waren erg enthousiast na haar workshop. Die tips konden ze mooi in de praktijk gaan gebruiken! Nu we een aantal maanden verder zijn, merk ik dat de BNN University’ers nog steeds gebruik maken van haar tips. Zowel in hun eigen radioprogramma’s als in hun reportages voor Radio 1. Los van haar enthousiasme en kennis van zaken, is Lana bovenal ook nog een hartstikke leuk mens!
Wieke Esschendal

BNN

Op Youtube
Ik heb met Lana gewerkt in het project Roots of Pop. Ze is plezierig om mee samen te werken, is buitengewoon vakkundig. Daarbij heeft ze veel energie, hiermee inspireert ze het koor waar ze mee werkt. Lana weet wat ze wil en waar het naar toe moet. Vanuit die visie werkt ze krachtig aan een resultaat waar veel mensen blij van worden!
Karel Tadema

muzikaalleider/arrangeur

Ook wij, Smart en Zo hebben een koorcoachingsdag van Lana gevolgd. De voorbereiding met Lana verliep zeer prettig en dan hoop je, als voorzitter, dat het de dag zelf ook brengt wat je hoopt. Dat heeft het meer dan gedaan! Met 45 dames hebben we de training gevolgd. Het was hard werken, veel lachen, oefenen, zingen, onwennige geluiden maken en bekken trekken. Lana weet dit alles zeer enthousiast, betrokken en met veel passie over te brengen. Ze gaf ons koor vertrouwen in de kracht die we hebben en weet dan het beste uit ons naar voren te halen. Voor onze dirigent was het spannend. Lana heeft haar het vertrouwen kunnen geven en het was mooi om te zien hoe die samenwerking verliep. De dirigent was na afloop heel tevreden en geinspireerd door de nieuwe aandachtspunten. Tips en tops, we gaan ermee aan het werk. Lana kan een koor naar een hoger level brengen en de puntjes op de i zetten. De dames van Smart en Zo hebben het er al weken over en dan maar hopen dat we alle tips en energie van Lana kunnen vasthouden. We denken nu al aan een vervolgdag!
Jeannette Kaak

Smart en Zo

In Overijssel zijn veel organisaties gehuisvest die zich op diverse manieren met kunst en cultuur bezighouden. Van musea tot filmhuizen, van theaters tot kunstenaarsverenigingen. Met advies, kennis en het leggen van verbindingen zorgen wij (KCO) ervoor dat zij hun ambities kunnen verwezenlijken.

Zo ondersteunen wij ook een groot aantal koren. We hebben Lana daar inmiddels al meerdere malen ingezet als vocal coach en zijn zeer tevreden over de samenwerking en de reacties van de koren zijn heel positief. Met vertrouwen zetten we Lana ook bij andere koren en projecten graag in.
Iris

Kunst & Cultuur Overijssel

Met heel veel plezier kijken we terug op de samenwerking met Lana die als zangcoach ons koor een tijdje heeft ondersteund.

Met een geweldige positieve insteek heeft ze ons gestimuleerd goed te luisteren naar ons eigen stemgeluid en aangegeven hoe we veel meer (dan we zelf dachten) uit onze eigen stem konden halen. Zowel het bereik, van ieder van ons, kon ze door het aanreiken van technieken verbeteren, maar zeker ook het werken aan de klankkleur was zeer boeiend om te ervaren. Ik wist niet dat ik op zoveel manieren kon zingen.

De bassen hebben nog steeds plezier van de aanwijzingen van Lana, die we kregen op de vraag hoe we meer als een geheel de sound in onze partij konden laten horen. Na een half uurtje apart met Lana te hebben gezongen, waren we verbaasd over hoeveel mooier, warmer en en meer in balans we konden zingen.

Kortom voor ons koor was de zangcoaching van Lana Top!!!
Fred

On Cue popkoor

Iedereen weet het, persoonlijke ontwikkeling is altijd goed. Toch het zoeken naar die mensen die jou als semiprofessioneel artiest vaardigheden kunnen bijbrengen blijft enigszins lastig. Immers zangers/zangeressen zijn vaak egos en nemen niet vaak maar zo wat aan van een ander. Mits het iemand is waar je direct een klik bij hebt en het zo over kan brengen dat het direct toepasbaar is. Dat gevoel heb ik heel sterk bij Lana. Een op en top artiest en docente die al snel exact aanvoelt waar de leerling tegen aan loopt.

Nu ben ik zelf leadzanger en drummer, een zeer onhandige combinatie. Immers zang werkt op buikadem steun en geleidelijk doseren. Het drummen daarentegen bij mij meer gebeurde vanuit de kortere adem en kracht. Wat er tot toe heeft geleid dat ik na tachtig optredens in een jaar wakker werd met een burnout en een klaplong.

Na een strenge revalidatie en conditieopbouw was het tijd om samen met Lana te gaan zoeken naar een vorm van performen waarin het wel samen kan. Eerst hebben we goed gezocht naar de oorsprong van de problemen en vanuit die analyse een plan van aanpak gemaakt. Het is bijna onvoorstelbaar hoe snel en effectief voor mij de tips en trucs de algehele prestaties verbeterden. Nu loop ik weer na drie uur spelen lachend en vol adrenaline het podium af, en niet meer compleet gesloopt en schor. En dat is heel wat waard!
Ronald Bulties
Lana combineert bij haar coaching vakkennis met enthousiasme en liefde voor het zingen. Daardoor ben ik in staat om dat wat ze aangeeft snel op te pakken en in de praktijk te brengen. Ze gaat uit van hetgeen je al kunt en bouwt daarop door. Fijn is ook dat je kunt kiezen om met muziek te werken die je zelf kunt kiezen, waardoor je muziek zingt die je vertrouwd is. Een absolute aanrader, ook als je niet-professioneel zingt!
Kees
De kortste versie is:
… Sprakeloos…

Eentje met iets meer woorden:
Er zijn veel zangcoaches. Maar je behoort tot de absolute top als je, zoals Lana, in staat bent om een meisje van 11 jaar, dat binnenkomt met een flinke kras op haar stem binnen een half uur met een nieuw nummer de sterren van de hemel te laten zingen. Dit alles door met warmte, passie en diepgaande kennis in een razend tempo de juiste technieken op zo’n manier aan te dragen dat haar leerling het zich feilloos eigen maakt!
Babette
De zangcoaching van Lana Wolf is effectief en to the point. Ze hoort precies wat er nog niet goed gaat en kan hier verschillende oplossingen voor aandragen. Daarnaast zorgt Lana voor een vertrouwde sfeer waarin ik als zangleerling durf te experimenteren en fouten durf te maken.
Margriet

Koordirigent

Ik wil niet zo zeer beroemd worden, ik wil later net als Lana worden, een hele goede zangeres en een hele goede zanglerares.
Liselotte (15)
Omdat ik op een gospelkoor zit en daar alleen maar dezelfde solisten waren leek het mij een uitdaging om dit ook eens te proberen. Mijn man zit in de muziekcommissie en daardoor kreeg ik de mogelijkheid om met hem de eventuele nieuwe liederen door te nemen. Een liedje sprong er bij mij uit en ik heb aangegeven dat ik het wel wilde proberen. Ik kreeg deze mogelijkheid van de dirigent!
Maar ik wilde toch iemand zoeken met ervaring of ik dit wel zou kunnen. Via internet kwam ik bij Lana Wolf uit. Op het moment dat ik binnen kwam bij Lana was ik erg onzeker of ik er wel een fatsoenlijke noot uit kon brengen. We begonnen rustig aan en Lana gaf me een stukje zelfvertrouwen. Ze gaf aan dat ik absoluut een mooie stem had en dat ik de solo makkelijk zou kunnen doen.
Ik durfde nog niet echt mezelf te geven. Dit heeft wel even geduurd. Maar door meer te oefenen en je stem op verschillende manieren te gebruiken gaf ik mezelf steeds meer!
Ik kreeg door dat Lana wist wat ze deed en durfde daardoor ook steeds meer! We hebben verschillende liedjes geoefend om mijn stem beter te ontwikkelen. Doordat Lana mij elke week weer een oefening mee naar huis gaf en deze zelf inzong op een mp3 kon ik thuis goed oefenen. Ik heb deze mp3 veel gebruikt in het begin voor de optredens.

Al met al durf ik nu zonder angst een solo te zingen bij ons koor en is mij zelfs gevraagd om een duet te zingen! Dit had ik in ieder geval nooit gedurfd zonder de lessen bij Lana! Want ik ging daar echt heen met het idee dat Lana mij wel even zou vertellen dat zingen niks was voor mij!
Ylonka


Leslocatie/ Postadres

Lana Wolf
Zuiderzeestraatweg 572
NL-8091CW WEZEP-De bushalte voor de deur: Bushalte Veluwelaan, Wezep-
-Koorcoachings en workshops worden landelijk gegeven-


Contact

Telefoon / WhatsApp 06 1220 3237
E-mail info@lanawolf.nl

Neem contact op met Lana