Fireflies in Nashville - country music

Eén van mijn favoriete liedjes is 'Another Time or Place'. Toen ik dit nummer schreef, had ik een andere wereld in gedachten: Een andere dimensie waarin die ene liefde, dat leven, misschien wel kon bestaan.

Juni 2016 werd 'Fireflies in Nashville' opgenomen in 'Studio 19 (Now at The Soundkitchen)', Nashville. Een fantastische studio! In The Soundkitchen zijn albums opgenomen van Bruce Springsteen, Taylor Swift, Keith Urban, Brad Paisley, Carrie Underwood, Rascal Flatts, Dolly Parton e.v.a.

De dag dat we 'Another Time or Place' opnamen, eindigde ik met de tekst "...and dance with fireflies". Op dat moment trok er een storm, helemaal vanuit Texas, over Nashville. De stroom viel uit in de studio, maar ook buiten. Toen ik naar buiten, de warme avond inliep, zag ik opeens overal vuurvliegjes oplichten. Het was een magisch schouwspel. Op het moment dat ik bewonderde, hoe de mannelijke vuurvliegjes hun best deden, de vrouwtjes te lokken met hun lichtje, kreeg ik een appje van een vriendin -zij wist niet, dat ik juist nu met dit liedje bezig was geweest-:"Lana, there are fireflies everywhere!". Een kippenvel moment. Toen ik hier later aan terug dacht, wist ik het! Mijn album heet: Fireflies in Nashville.

De eerste single van het album is Love Being a 70's Child:
De tweede single van het album is Ball and Chain:


Een nieuw album?
Na mijn eerdere albums 'Something About Lana' en 'Nashville', dacht ik: "Zo, klaar! De bucket list weer korter.". Totdat Alan Glass mij uitnodigde naar London te komen, om te gaan schrijven. Alan is de broer van Preston Glass en zij hebben gewerkt met artiesten als Aretha Franklin, Earth, Wind & Fire, Amy Winehouse, Whitney Houston, George Benson, The Temptations, Kenny G en Deniece Williams. Alan heb ik leren kennen via het inzingen van demo's, dat ik soms doe voor Amerikaanse artiesten.

Augustus 2016 was Lana in Studio 6 in Jackson om te praten over haar laatste twee Nashville albums:


Alan Glass
Alan Glass


April 2015 begonnen we in London aan een nieuw album. Nu met eigen werk.Eén van de schrijfsessies in Londen. Hier met James Sayer en Lee Ann Roberts -Love Being a 70's Child:Meegeschreven aan het album, hebben Alan Glass, Lee Ann Roberts, Mick Lee, James Sayer en Rebecca Gregory. Het mixen is gedaan door Yannic Fonderie, Brussel.

Fireflies in Nashville werd 1 juni 2017 uitgebracht. De eerste single is Love Being a 70's Child en kwam 20 mei uit. De single en het album worden heel goed ontvangen! Lees mijn blog over Fireflies in Nashville voor meer: https://lanawolf.nl/blog

Hier zie je hoe een aantal opnames in de studio in Nashville, tot stand kwamen. Een compilatie:


Juni 2017, keerde Lana terug naar Nashville en Jackson voor een interview en opname:

Voor foto's, nieuws, optredens en meer, bezoek mijn blog:

Lana Wolf | Artiest, Singer-Songwriter, Producer, Vocal Coach

about-us image
biografie

Lana Wolf

Lana tekende haar eerste platencontract in 1997. Weken stond ze in hitlijsten en was te horen op nationale radio en TV. Naast gezongen te hebben in diverse bands en met artiesten als The Trammps, George McCray, Jocelyn Brown, The London Beat en Lois Lane, trad zij op met het Metropole Orkest, tijdens het Concert op de Amstel en Parkpop.

Theater
Lana trad op in theatershows als Terug naar de Kust, Those were the Days en De Grote Kerstshow. Zij was gast bij de TV-show Leraar van het Jaar met Fame the Musical en bij MAX en Loretta met A Tribute to the Bee Gees. Lana had een hoofdrol bij het Orkest Koninklijke Luchtmacht met Rockopera in Concert. Zij verzorgde meermaals het voorprogramma van The Queen Spectacular in een uitverkocht Ahoy. Lana was gastartiest in het Gelredome (35.000 mensen) bij The Queen Experience. Nu produceert en treedt Lana op met haar theatershow The American Country Legends.
Albums
Na meerdere jaren toeren door met name Europa, nam Lana 2010 in New York, met top producer Camus Celli (Gavin DeGraw, Tina Turner, Chaka Khan ea.), het album Something About Lana op. 2014 nam zij in Nashville, met een selectie van de de beste muzikanten, haar country album Nashville op. Lana schreef en produceerde Fireflies in Nashville in London en Nashville met oa. top producer Alan Glass (Aretha Franklin, Earth, Wind & Fire, Amy Winehouse, Whitney Houston, George Benson, The Temptations, Kenny G, Deniece Williams ea.) en bracht dit album 2017 uit, in eigen beheer.
Radio DJ
Tussen 2008 en 2013 was Lana producer en side-kick bij het radioprogramma Siebelink, Wolf en Stenders. 2009 was zij producer/redacteur bij Stenders Eetvermaak op 3FM. 2011-2015 had Lana haar eigen programma Het Uur Van De Wolf op KX Radio (3FM).


Albums


Fireflies in Nashville 2017
Fireflies in NashvilleCountry/Westcoast CD album opgenomen in 2016, Nashville, Studio 19, Now in the Sound Kitchen. Producers: Lana Wolf, Alan Glass. Schrijvers: Lana Wolf, Alan Glass, James Sayer, Lee Ann Roberts, Mick Lee, Rebecca Louise Gregory. Mixing: Yannic Fonderie.

iTunes, Spotify, CD Shop, Blog

The Making of


Nashville 2014
NashvilleCountry CD/LP album opgenomen in 2014, Nashville, Studio 19. Een compilatie van country hits. Producers: Lana Wolf en John Heinrich.

iTunes, Spotify, CD Shop, Blog


Album Teaser


Something About Lana 2010
Something About LanaPop-Rock CD album opgenomen van 2008 tot 2010, New York. Schrijvers/ Producers: Camus Celli, Paul Conte en Lana Wolf.

iTunes, Spotify, CD Shop, Blog


See The Light
Voor meer foto's, bezoek mijn Facebook pagina

Lana Wolf | Artiest, Singersong-writer, Producer, Vocal Coach