Voor foto's, nieuws, optredens en meer, bezoek mijn blog:

Lana Wolf | Artiest, Songwriter, Producer, Vocal Coach

Opgenomen 2016, Nashville. Release 2017

Fireflies in Nashville


Fireflies in Nashville - country music

Eén van mijn favoriete liedjes is 'Another Time or Place'. Toen ik dit nummer schreef, had ik een andere wereld in gedachten: Een andere dimensie waarin die ene liefde, dat leven, misschien wel kon bestaan.

Hier een eerste akoestische versie van 'Another Time or Place' (vanaf 16m41s, juli 2016):Juni 2016 werd 'Fireflies in Nashville' opgenomen in 'Studio 19 (Now at The Soundkitchen)', Nashville. Een fantastische studio! In The Soundkitchen zijn albums opgenomen van Bruce Springsteen, Taylor Swift, Keith Urban, Brad Paisley, Carrie Underwood, Rascal Flatts, Dolly Parton e.v.a.

De dag dat we 'Another Time or Place' opnamen, eindigde ik met de tekst "...and dance with fireflies". Op dat moment trok er een storm, helemaal vanuit Texas, over Nashville. De stroom viel uit in de studio, maar ook buiten. Toen ik naar buiten, de warme avond inliep, zag ik opeens overal vuurvliegjes oplichten. Het was een magisch schouwspel. Op het moment dat ik bewonderde, hoe de mannelijke vuurvliegjes hun best deden, de vrouwtjes te lokken met hun lichtje, kreeg ik een appje van een vriendin -zij wist niet, dat ik juist nu met dit liedje bezig was geweest-:"Lana, there are fireflies everywhere!". Een kippenvel moment. Toen ik hier later aan terug dacht, wist ik het! Mijn album heet: Fireflies in Nashville.

Een nieuw album?
Na mijn eerdere albums 'Something About Lana' en 'Nashville', dacht ik: "Zo, klaar! De bucket list weer korter.". Totdat Alan Glass mij uitnodigde naar London te komen, om te gaan schrijven. Alan is de broer van Preston Glass en zij hebben gewerkt met artiesten als Aretha Franklin, Earth, Wind & Fire, Amy Winehouse, Whitney Houston, George Benson, The Temptations, Kenny G en Deniece Williams. Alan heb ik leren kennen via het inzingen van demo's, dat ik soms doe voor amerikaanse artiesten.

Alan Glass
Alan Glass


April 2015 begonnen we in London aan een nieuw album. Nu met eigen werk.Eén van de schrijfsessies in Londen. Hier met James Sayer en Lee-Ann Roberts -'Love Being a 70s Child':Meegeschreven aan het album, hebben Alan Glass, Lee-Ann Roberts, Mick Lee, James Sayer en Rebecca Gregory (AKA BeX).

Het mixen van de masters gebeurt in Brussel door Yannick Fonderie.

Fireflies in Nashville komt uit in 2017.


Hier zie je hoe een aantal opnames in de studio in Nashville, tot stand kwamen. Een compilatie:

about-us image
biografie

Lana Wolf

Lana tekende haar eerste platencontract in 1997. Weken stond ze in hitlijsten en was te horen op nationale radio en TV. Naast gezongen te hebben in diverse bands en met artiesten als The Trammps, George McCray, Jocelyn Brown, The London Beat en Lois Lane, trad zij op met het Metropole Orkest, tijdens het Concert op de Amstel en Parkpop.

Theater
Lana trad op in theatershows als Terug naar de Kust, Those were the Days en De Grote Kerstshow. Zij was gast bij de TV-show Leraar van het Jaar met Fame the Musical en bij MAX en Loretta met A Tribute to the Bee Gees. Lana had een hoofdrol bij het Orkest Koninklijke Luchtmacht met Rockopera in Concert. Zij verzorgde meermaals het voorprogramma van The Queen Spectacular in een uitverkocht Ahoy. Lana was gastartiest in het Gelredome (35.000 mensen) bij The Queen Experience. Nu produceert en treed Lana op met haar countrymuziekshow The American Country Legends.
Muziek Albums
Na meerdere jaren toeren door met name Europa, nam Lana 2010 in New York, met top producer Camus Celli (Gavin DeGraw, Tina Turner, Chaka Khan ea.), het album Something About Lana op. 2014 nam zij in Nashville, met een selectie van de de beste muzikanten, haar country album Nashville op. Zij heeft haar nieuwe countrymuziek album Fireflies in Nashville geschreven in Londen en opgenomen in Nashville. met top-producer Alan Glass (Aretha Franklin, Earth, Wind & Fire, Amy Winehouse, Whitney Houston, George Benson, The Temptations, Kenny G, Deniece Williams ea.). Het album komt 2017 uit.
Radio DJ
Tussen 2008 en 2013 was Lana producer en side-kick bij het radioprogramma Siebelink, Wolf en Stenders. 2009 was zij producer/redacteur bij Stenders Eetvermaak op 3FM. 2011-2015 had Lana haar eigen programma Het Uur Van De Wolf op KX Radio (3FM).
Vocal Recordings
Middels haar state of the art thuisstudio, neemt Lana met name jingles en backing vocals op, voor radiostations en artiesten.
Zangles & Vocal Coaching
Mede door de vele jaren ervaring, is Lana een waardevolle coach voor beginnende, ervaren en professionele vocalisten.


Voor foto's, nieuws, optredens en meer, bezoek mijn blog:

Lana Wolf | Artiest, Producer, Vocal Coach

Video Playlist

Lana WolfTACL Nieuwsbrief

Abonneer je op mijn nieuwsbrief!

* verplicht veld